maanantai 9. joulukuuta 2013

JOULUKALENTERI 2013: 9.12. Cosplay vs. muu pukeutuminen

Ai sä harrastat cosplayta? Mitä järkee on pukeutuu joksiki ihme hahmoiks? 


Sellaiset ihmiset, jotka eivät harrasta cosplayta, harvoin ymmärtävät harrastusta. On niitäkin, jotka pitävät sitä kädentaidollisesti hienona ja antavat arvostusta harrastajille. Yleensä reagointi on kuitenkin melko negatiivisensävytteinen.

Kaikesta huolimatta Suomessa vietetään vappua ja Halloweenia, jolloin ihmiset tykkäävät pukeutua joksikin muuksi kuin omaksi itsekseen. Kaupat, kuten Punanaamio ja Pilailupuoti ovat tungoksessa, ruuhkaa riittää viimeiseen päivään asti, kun etsitään itselle sopivia asuja.

Miksi se on hyväksyttävämpää pukeutua Halloweenina tai vappuna mutta cosplayta vieroksutaan? Halloweenista ei ole kuin reilu kuukausi aikaa ja silloin minua tuli kaduilla vastaan hahmoja Star Warsista, peleistä, Disney-elokuvista ja ties mitä muita hahmoja, joita olen myös coneissa nähnyt cossattavan.

Ehkä ihmiset pelkäävät muiden mielipiteitä ja sanoja, etteivät uskalla muuten pukeutua kuin tiettyinä päivinä, jolloin se on sallittua? Tämä ei tietenkään päde kaikkien kohdalla, kaikkia ei yksinkertaisesti kiinnosta koko cosplay ja tiettyinä päivinä on vain hauskaa hassutella ja pukeutua.

Olen joskus nimittäin kuullut, kuinka ohikulkijat voivat cossaajan ohitettuaan kuiskata toisilleen ”kuinka noloa” ja katsovat nenän vartta pitkin koko harrastusta.


Pikkuhiljaa cosplay kuitenkin saa positiivista huomiota ja lehdissä on kirjoituksia eri tapahtumista. Kuitenkin cossaajien määrä on koko ajan kasvussa eli yleinen mielipide cosplaysta ei kovin negatiivinen voi olla.

Minkälaisia kokemuksia muilla on?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti