lauantai 21. joulukuuta 2013

JOULUKALENTERI 2013: 21.12. TOP10 animelistaukseni 2/3


7. Basilisk

Basilisk kertoo kahdesta eri ninjaklaanista, joilla on erimielisyyksiä keskenään. Klaanien välillä on rauhansopimus mikä animen aikana kumotaan 10 klaanijäsenen kohdalta. 10 ninjaa molemmista klaaneista taistelevat keskenään kuolemaan asti, jotta vihamielisyys saataisiin klaanien välillä loppumaan. Taistelun keskellä on myös klaanien edustajien rakkaustarina, mikä joutuu sarjan aikana koetukselle. 

Animen jälki on hyvää ja selkeää, mikä tekee sarjasta helposti katsottavan. Jaksoissa tapahtuu myös todella paljon, on flashbackeja tukemaan tarinaa, mutta kaikessa vilinässä ja vilskeessä jotain voi myös mennä ohi. Sarjassa on paljon hahmoja, joilla on erilaisia tunnesiteitä toinen tosiaan kohtaan, mikä oikeastaan tekee sarjasta mielenkiintoisen. Hahmoja ei myöskään säästellä, eikä pelätä tappaa, mikä toisaalta tuo sitä taistelun kylmää realistisuutta ja raakuutta onnistuneesti esiin.

Hahmoilla on myös omat taistelutyylinsä, mitä on mielenkiintoista seurata. Vaikka jossain kohtaa tuleekin sellainen olo, että tämä on jo liikaa, ei siihen jämähdä vaan juoni kulkee sujuvasti eteenpäin.6. Death Note

Toinen kestosuosikki vanhoista sarjoista. Paljon psykologista jännitettä sekä tietämystä ja taitoa. Sarja tuo esille monia kysymyksiä, mikä laittaa ihmiset miettimään ja oikeasti pohtimaan asioita. Sarjassa voi sanoa olevan samoja piirteitä amerikkalaisen Dexter-sarjan kanssa, sillä molemmissa oikeutetaan tappaminen uhrin rikollisella taustalla. Death Notessa aluksi tapetaan kuolemaan tuomittuja vankeja, joita kuolema olisi muutenkin kohdannut. 

Sarjassa mielenkiintoista on tosiaan se, miten poliisi tutkii murhia ja miten yleisö reagoi melko positiivisesti murhiin. Juuri yleisön positiivinen suhtautuminen saa Lightin/Kiran tuntemaan itsensä jumalaksi ja kaikkivaltiaaksi, mikä tuo omaa maustetta sarjaan.


Mielestäni sarjan loppu on melko hätäisesti tehty ja siinä olisi ollut potentiaalia vielä parempaan. Kuitenkin sarjassa on niin paljon hienoja hetkiä, ettei loppu pilaa koko teosta.

5. Shingeki no Kyojin

Ehkä vuoden 2013 kohutuin ja eniten suosiota saanut sarja. Ei silti yllä TOP3-listaukseen. Sarja on hyvin mielenkiintoinen ja kaikkiin kysymyksiin ei ole edes tullut vastauksia. Hahmoista tulee hyvin nopeasti tärkeitä katsojille, monikaan sarja ei pysty tähän. 

Juonena on erilaiset titaanit, jotka hyökkäävät ihmisten kimppuun. Ihmiset joutuvat elämään muurien sisällä suojellaakseen itseään. Ihmisiä myös koulutetaan erilaisiin tehtäviin, mistä on apua titaanien tappamisessa. Pikkuhiljaa titaanien salaisuus alkaa selvitä ja tekijän kekseliäisyyttä ei voi kuin ihastella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti