tiistai 24. joulukuuta 2013

JOULUKALENTERI 2013: 24.12. Joulukalenterin lopetus

Christmas!Erza (Fairy Tail)

Viimein luukku, mikä ei ole kovinkaan erikoinen vaikka sitä kovasti toivoinkin. Tärkeintä kuitenkin on, että joulukalenteri on saatu päätökseen ja sen tekeminen on ollut hauskaa. Mitä lukijat ovat pitäneet? Halusinkin viimeiseen luukkuun laittaa vähän useampia asioita, osaa olen jo sivunut kalenterin aikana.

Aloitetaan aluksi vuoden 2013 animesuosituksillani. Sarjat eivät ole mitenkään suositusjärjestyksessä, eivätkä ne välttämättä kaikki ole kovinkaan uusia. Sarjat ovat minulle uusia tuttavuuksia, mitä olen tämän vuoden aikana katsonut whiplasherin kanssa ja haluan jakaa ne lukijoiden kanssa.

WataMote (Watashi ga Motenai no wa do Kangaetemo Omaera ga Warui)
Mielenkiintoinen lyhyt sarja, missä keskitytään nuoren Tomokon elämään koulussa ja hänen yrityksiinsä tulla suosituksi. Sarja alkaa lupaavasti ja jaksot ovat hyvin tehtyjä. Hahmoon pystyy hyvin samaistumaan, mikäli itse ei ole kuulunut suosittuihin koulussa. Joskus hahmolle tapahtuvat asiat jopa naurattaa, kunnes tajuaa kaiken sen ahdistuksen, pelokkuuden ja surullisuuden, mikä hahmolla on. Eli paljon ristiriitaisia tunteita. Animen loppu oli vähintään mielenkiintoinen ja vielä enemmän keskeneräinen. Kuten moni on sanonut, siitä olisi voinut saada hyvän, mutta anime tehtiin liian aikaisin. Olen samaa mieltä. Mutta katsomisen arvoinen on! Hahmolla on niin mielenkiintoisia tapoja tehdä itsestään suosittu ja outo ajatuksen juoksu.
Haluan jakaa sarjan aloitustunnusmusiikin, mikä on mielestäni erityisen hyvä:Puella Magi Madoka Magica
En ole ehtinyt sarjaa kovin kauan vielä katsoa, mutta mielenkiintoiselta vaikutti. Lähdin katsomaan sarjaa, koska huomasin yllättävän muutaman tehneen cosplaysuunnitelmia sarjasta ja muutenkin puhuneen siitä. Sarja kertoo nuoresta tytöstä, Madokasta, joka kohtaa taikaeläimen ja sitä kautta saa tietää taikatytöistä (magical girls) ja noidista. Mikäli Madoka ryhtyy taikatytöksi, hänen tulee vaarantaa oma henkensä taistelussa noitia vastaan. Mutta siitä hyvästä hän saa esittää yhden toiveen.
Sarja ei ole vielä päässyt kunnolla alkuun, enkä ole vielä kokenut suuria WAU-elämyksiä, mutta odotan jatkoa mielenkiinnolla.

Ao no Exorcist
Tutustuin sarjaan hieman myöhemmin, mitä ehkä muut, mutta olin hyvin tyytyväinen, että viimein sain katsottua sarjan. Sarjan päähenkilö, Rin, paljastuu Saatanan pojaksi ja sitä myöten hänelle tulee käyttöön suuria voimia. Hänen ja hänen kaksoisveljensä kasvattanut mies kuolee Saatanan hyökkäyksen yhteydessä, minkä jälkeen Rin päättää ryhtyä Exorcistiksi ja tappaa Saatanan. Rinille tulee yllätyksenä, että hänen kaksoisveljensä on tehnyt saman päätöksen jo aikoja sitten ja opettaa häntä sekä muita ikäisiään koulussa. Rinin täytyy salata todellinen identiteettinsä koulussa, missä moni vihaa Saatanaa. Sarja on tehty mukaansatempaavasti, hahmot ovat mielenkiintoisia ja identiteetin salailu tuottaa mielenkiintoisia tilanteita sarjassa. Kaiken kaikkiaan tunteita herättäviä juonenkääntöjä!

Deadman Wonderland
Sarja kertoo nuoresta pojasta, Gantasta, jonka koko luokka murhataan ja häntä syytetään siitä. Hänet lavastetaan syylliseksi ja lähetetään vankilaan, missä hän huomaa, ettei kaikki vangit ole aivan normaaleja. Vankilassa oleminen on myös hengenvaarallista, sillä tuomionsa vuoksi hänellä on kaulassa panta, mikä pistää hänen verenkiertoonsa kuolettavaa ainetta, minkä hän pystyy estämään syömällä erityisesti valmistettua karkkia. Vankilassa hän tapaa nuoren tytön, Shiron, jonka kanssa hän ystävystyy ja yrittävät selvitä vankilassa. Ganta huomaa pystyvänsä kontrolloimaan verta, kuten moni muukin vankilan erityisosastolla. He joutuvat taistelemaan toisiaan vastaan, mikä on tehty rahan vuoksi ja mitä siitä maksavat pääsevät seuramaan. Sarja on hyvin brutaali tietyissä mielin niin fyysisesti kuin psyykkisesti hahmoja kohtaan. Loppuratkaisu on ja ei ole yllättävä, joskin hieman epäselvä. Eli hieman kesken sarja jäi tai ainakin paljon jätettiin katsojan omiin oletuksiin ja päätöksiin.

Magi
Olemme ehkä puolessa välissä sarjaa ja hyvin on napannut mukanaan. Paljon sarjaa on cossattu, siitä puhutaan ja Anime-lehdessäkin oli siitä kirjoitus. Eli pakkohan sarja oli jossain kohtaa katsoa!
Sarja kertoo nuoresta Magista, Aladdinista, joka ei oikein tiedä kuka tai mikä hän on. Hän kohtaa nuoren miehen, Alibababan, jonka kanssa ystävystyy. Sarjan aikana Aladdin kokee monia seikkailuja, missä hän samalla yrittää ymmärtää itseään.
Sarja on erittäin hyvä moraalinen opetussarja, sillä siinä käsitellään paljon asioita, mikä on oikein ja väärin. Sarjassa tulee myös hyvin esille se, miten vaikeaa ihmisten on tehdä oikeita päätöksiä. Samalla sarja keskittyy Aladdinin itsensä löytämiseen.

Chobits
Emme ole vielä päässeet sarjaa loppuun, sillä mielenkiintoisesta juonesta huolimatta Chobits on melko hidas sarja. Se kertoo nuoresta miehestä, Hidekistä, joka pääsee suureen Tokioon ja yrittää päästä siellä opiskelemaan. Hän löytää itselleen persocomin, ihmistä muistuttavan robotin, Chin, jonka ottaa itselleen. Chi ei ole kuitenkaan normaali persocom vaan hänen paljastuu olevan legengaarinen Chobits. Chi ei itse muista, eikä oikein osaa mitään, vaan sarja keskittyy siihen, miten Hideki opettaa häntä selviytymään elämässä ja hänen persocominaan. Hideki aloittaa myös työt pärjätäkseen taloudellisesti ja kehittää pientä rakkaussuhdetta yhden työntekijän kanssa.
Sarjassa on paljon huumoria, erityisesti Hidekin ympärillä, ja paljon seksuaalista huumoria. Joskus jopa ylitseampuvan paljon. Kun Chin todellinen henkilöllisyys alkaa paljastua, sarja alkaa olla mielenkiintoinen. Pääasiassa Chi yrittää löytää itselleen sen oikean, joka haluaa hänet juuri sellaisenaan kuin hän on.

Onko sinulla jotain animesuosituksia? Mitä minun kannattaa ensi vuonna katsoa?


Seuraavaksi haluan jakaa lukijoiden kanssa TOP5 jrock-kappaletta. Nämä kappaleet ovat vuosien aikana tulleet minulle tärkeiksi ja pysyneet koko ajan kuuntelussa, enemmän tai vähemmän.

the Gazette - Taion

Girugamesh - Volcano

Abingdon Boys School - Innocent Sorrow

D'espairsRay - Mirror

Gackt - Mizerable


Seuraavana ja viimeisenä aiheena on COSPLAY SURVIVAL KIT. Olen todennut, että jokainen cossaaja tarvitsee sellaisen. Pienen pussukan, missä on kaikki tarpeellinen mukana, ettei tarvitse raahata koko arsenaalia mukaan.

Tässä vähän ajatuksia, mitä se minun mielestäni voisi sisältää:
- hakaneulat = koska kaikkea en ole kuitenkaan ehtinyt testata viimeiseen asti ja käytössä asu tarvitsee vähän ulkonäön kohotusta, mihin hakaneulat sopii hyvin
- pikaliima = mikäli asu päättää sanoa sopimuksensa irti kesken conin, pikaliima helpottaa kovasti - hakaneula käy myös joissain tilanteissa
- pieni ompelupakkaus = mikäli aikaa riittää ja haluaa hyvää jälkeä, on hyvä olla neulaa ja lankaa mukana, jotta voi muokata tai korjata asua
- jesari = mikäli proppi menee rikki, jesari auttaa - mikäli melkein ihan mitä tahansa menee rikki, jesari on kaveri
- pieni vesipullo = coneissa on nykyään todella hyvin vesipisteitä, mutta varmuuden vuoksi jokaisen conittajan laukusta pitäisi löytyä pieni vesipullo (mieluusti täytetty), mikä pelastaa conipäivän kun conipäivän
- salmiakkia = vesi auttaa pitkälle, mutta hätävarana olisi hyvä kantaa mukana salmiakkia, mikä auttaa esimerkiksi huimaukseen
- laastarit = kengät voivat hiertää tai muuten vain tulla haavereita


Mitä CSK sinun mielestä pitäisi sisältää? Onko sinulla jo oma pakkauksesi, minkälainen ja miten kuljetat sitä?


Joulukalenteri on valmis, joskin huomista kannattaa vielä odottaa! Enempää en paljasta~

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti