torstai 19. joulukuuta 2013

JOULUKALENTERI 2013: 19.12. Joulun herkkuja


Suomessa joulun herkut ovat perinteisesti glögi, piparit ja joulutortut. Kuitenkin koko ajan perinteisiä herkkuja muutetaan ja niistä tehdään uusia mielenkiintoisia muutoksia.





Perinteisen joulutortun (vai pitäisikö puhua natsitortusta?) voi tehdä monella erillä tapaa. Yksi tapa on esimerkiksi enkeli-joulutorttu:

Kuva on otettu Merjan leivonta- ja askartelublogista, kiitos hänelle!

Minä pursotin marmeladin vasta taitosten jälkeen niiden päälle, mutta torttujahan voi tehdä monella tapaa.







Kotilieden sivuilta löytyi myös todella ihana poro-whoopie ohje (kuva otettu myös sieltä)! Sitä kannattaa ehdottomasti kokeilla.

200g vehnäjauhoja
180g voita
150g fariinisokeria
1 muna
1,5dl kermaviiliä
5 rkl kaakaojauhetta
1,5tl ruokasoodaa
1 tl suolaa
Vaahdota voi ja sokeri, lisää muna hyvin vatkaten. Lisää vuorotellen kuivataineet ja kermaviili.
Pursota 12 nokaretta pellille, jätä leviämisvaraa. Paista uunissa 180 asteessa noin 10-12min, kunnes taikina on kohonnut ja kiiteä.

 Täyte:
1 pkt mascarponejuustoa
1dl kermaa vaahdotettuna
4rkl sokeria
50g valkosuklaata sulatettuna
Sekoita mascarponejuusto ja vaahdotettu kerma, lisää sokeri. Sulata valkosuklaa ja lisää joukkoon.
Koristelu:
100g valkosuklaata sulatettuna
3 kpl sukulakuja
12kpl punaisia pallokarkkeja
Sulata suklaa ja pursota leivinpaperille sarven muotoisiksi nokareiksi. Laita jääkaappiin kovettumaan vähintään puoleksi tunniksi. Leikkaa sukulakuja ohuiksi paloiksi. Dippaa karkkien pohajt sulatettuun suklaaseen ja painat karkit kiinni leivoksen pinnalle. Lisää lopuksi sarvet varovasti leivoksen pintaan.


Mitä uusia ideoita ja reseptejä sinulla on joulun herkuiksi? Jaa reseptisi, jotta muutkin pääsevät niitä kokeilemaan!

3 kommenttia:

  1. Ite ajattelin joulupöytään tänä vuonna tehdä jätskiä, koska jouluna on muutenki niin paljon syötävää että kevyt jälkkäri on ihan hyvä :'D

    5 dl kermaa
    4 keltuaista
    1,5 dl maitoa
    85 g sokeria
    (½tl vanilijauutetta)
    pari ruokalusikkaa glukoosisiirappia
    2-3 kanelitankoja
    omenakanelimarmeladia/ omenahilloa

    Kuumenna kanelitangot, maito ja kerma lähes kiehuvaksi ja nosta pois liedeltä. Vaadota muna ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi (niinku kakkutaikinassa). Lisää kermaseos ja sekoita hyvin. Hauduta seosta hellalla 10-15 min koko ajan hämmentäen, kunnes se on niin sakeaa että se tarttuu puulusikan selkäpuolelle (Tai jos omistaa lämpömittarin, 82-83 astetta). Älä päästä seosta kiehahtamaan, ette se juoksetu!
    Nosta kattila jääkylmään veteen, jotta hautuminen lakkaa. Anna seoksen jäähtyä, ja hämmennä välillä, ettei tule kuorta. Lisää halutessasi vanilijauute

    Jos käytät jäätelökonetta, työstä massa koneen ohjeiden mukaan ja lisää pyörityksen jälkeen hillo. Jos ei, pistä seos pakasterasiaan ja pakastimeen ilman kantta 1-2 tunniksi tai kunnes alkaa kovettua. Kumoa kulhoon ja sekoita haarukalla tasaiseksi ja lisää marmeladi/hillo. Laita takaisin pakkaseen vielä 2-3 tunniksi tai kun on kovaa.

    Resepti on Gummeruksen jäätelökirjasta, kanelitankoihin asti ihan peruskermajäde ohje, jota voi maustaa haluamalla tavalla :3 Kirjan ohjeessa ei myöskään oo tota glukoosisiirappia (saa muuten ihan normiruokakaupoista), mutta jäätelöstä tulee ilman tosi kovaa, glukoosi pehmentää sitä :3

    Tapaninpäiväksi sukujuhliin meinaan tehdä glögikakun joka löytyy täältä http://www.kinuskikissa.fi/valkosuklaa-glogikakku-2?hakusivu=3 : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai että, tuo jäätelö kuulosti todella hyvältä! Täytyy yrittää sitä tehdä tässä kun joulunpyhiä on vielä jäljellä!

      Poista